Vereniging van Gidsen voor Brussel en België
Gidsen met diploma erkend door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap


FR | GB | DBrussel en haar kerken, bekende en minder bekende


Prijs : 103€
Duurtijd : max 1.30u
Maximum aantal deelnemers per gids :
25
Plaats van afspraak :
al naargelang de te bezoeken kerk (te definiëren bij de reservatie)


Geleid bezoek van de Sint-Michiel en Sint-Goedelekathedraal

U hebt misschien de kathedraal al bezocht, maar bent u ook al in de cryptes geweest? En kent u het politieke belang van de glasramen geschonken door Karel V?

Onder leiding van uw GBB-gids krijgt u een volledig zicht op het belang dat dit prachtige 13de eeuwse gebouw doorheen de geschiedenis heeft gespeeld.

Geleid bezoek van de O.L.V. Ten Zavel-kerk :

De parochie van de aristocraten en Beatrijs Soetkens. Zij ligt aan de oorsprong van de beroemde Ommegang waarop de Brusselaars, nog tot op heden, zo trots zijn. Maar of de Antwerpenaren blij zijn met de "ontvoering" van hun O.L.Vrouw-beeldje is natuurlijk de hamvraag!

Geleid bezoek van de O.L.V. Ter Kapelle-kerk :

Misschien minder bekend dan de kathedraal is deze parochiekerk van wijlen Pieter Breughel in de Marollenwijk meer dan een bezoek waard. Vandaag voornamelijk gekend als de kerk van de Poolse gemeenschap ontdekken we haar rol doorheen de geschiedenis tot de dag van vandaag.


Andere kerken van een ongeëvenaarde iconografische waarde, gelegen in het stadscentrum, zouden eveneens in uw programma in aanmerking kunnen komen:
O.L.V. van Goede Bijstand, O.L.V. van Finisterrae, Sint-Jacob-op-Koudenberg, Sint Niklaaskerk, Sint-Jan Baptist Begijnhofkerk.

GBB V.Z.W. | Paul Hankarstraat 17 | 1180 Brussel | +32 477 02 02 30 | guides@guidesbrussels.be