Wallonië

Onze gegidste wandelingen in Wallonië.

Card image cap

Luik, de vurige stede en Hoei, stad van fonteinen en standbeelden

(per bus en te voet)

Luik, of de 'vurige stede', een bijnaam die verwijst naar haar industrieel verleden, verrast altijd. De vierde grootste stad van het land charmeert met haar historische monumenten en gezellige en levendige pleinen.

Card image cap

Namen, Dinant en de vallei van de Maas

(per bus en te voet)

De hoofdstad van Wallonië kermerkt zich door burgerwoningen uit de 17de en de 18de eeuw en leuke, kleine winkels, bistros en cafeetjes. Deze universiteitsstad die zich bevindt op de samenloop van de Maas en de Samber kan iedereen bekoren.

Card image cap

Bastogne, stad van de Slag om de Ardennen

(per bus en te voet)

Bastogne, gesitueerd in Belgisch Luxemburg, speelde in de winter van 1944 een belangrijke rol tijdens het Duitse eindoffensief.

Card image cap

Waterloo, het laatste hoofdkwartier van Napoleon

(per bus en te voet)

In de omgeving van deze vandaag rustige gemeente had een van de belangrijkste veldslagen ooit plaats. 18 juni 1815 wordt door velen nog altijd als een keerpunt van de Europese geschiedenis beschouwd.

Card image cap

Bergen, culturele hoofdstad van Europa in 2015

(per bus en te voet)

De hoofdstad van de provincie Henegouwen is ook een drukke studentenstad met een aangenaam historisch centrum waar het prettig rondkuieren is. Het belfort van Bergen is dan weer het enige barokke belfort in het land.

Card image cap

Dinant, gekneld tussen de rotsen en de rivier

(per bus en te voet)

Ontdek een van de leukste stadjes in de Ardennen. Dinant ligt langs beide Maasoevers en staat bekend om de Citadel die hoog boven de stad uittorent. De saxofoon komt u overal in het straatbeeld tegen.